Finansministern Magdalena Andersson (S) pratar om jämställdhetsfrågor.

Sveriges största träff för jämställdhet hålls i Jönköping

Uppdaterad
Publicerad

Under onsdagen och torsdag hålls jämställdhetskonferensen på Elmia i Jönköping. Flera internationella forskare, experter inom jämställdhet och svenska ministrar är på plats.

En av de svenska ministrarna som var på plats var finansminister och socialdemokraten Magdalena Andersson (S). Hon berättade om flera viktiga jämställdhetsfrågor som regeringen just nu arbetar med.

I hennes tal på konferensen fokuserade hon på ekonomisk jämställdhet. Hon berättar för SVT att en viktig fråga för regeringen nu handlar om att få utrikesfödda kvinnor att komma ut på arbetsmarknaden.

– Det är en otroligt viktig jämställdhetsfråga just nu, säger Magdalena Andersson (S).

Satsa på kvinnoyrken

Finansministern lyfter även upp andra frågor som regeringen anser är viktiga. Det handlar om att de vill bygga ut verksamheter inom bland annat skola och äldreomsorg, detta för att framförallt kvinnor ska kunna fortsätta att arbeta.

– Annars finns det en risk att det är just kvinnor som går ned i arbetstid, säger hon.

Hör hela intervjun med finansminister Magdalena Andersson (S) i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.