Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Hör Jonas Almgren, vaccinationssamordnare Region Jönköpingsklän, berätta om vilken den största utmaningen är. Foto: SVT

Nu påbörjas fas 2 av vaccineringen i Region Jönköpings län

Uppdaterad
Publicerad

Vaccineringen mot covid-19 har gått in i fas 2. Det innebär att alla över 65 ska kunna boka tid för vaccination. Först ut är gruppen som är över 85.

– Vi har skickat brev till 12 000 invånare. Härnäst kommer gruppen som är 80-84 år, säger Jonas Almgren, vaccinationssamordnare Region Jönköpings län.

Nästa vecka påbörjas vaccinationerna i fas 2. Brev om detta har skickats till personer som är över 85 år, samt personer som är assistansberättigade enligt Lagen om stöd och service, LSS. Parallellt kommer även vaccineringen av vårdpersonal att fortsätta.

Följ instruktionerna

I brevet som skickas ut kommer man antingen bli uppmanad att själv kontakta sin vårdcentral och boka tid för vaccination eller så kommer det att stå att vårdcentralen kommer att ringa upp. Det viktigaste enligt Jonas Almgård är att man läser igenom det brevet man har fått och följer instrutionerna.

I klippet ovan berättar Jonas Almgren mer om vaccineringen i fas 2.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Corona Jönköping

Mer i ämnet