Nu inleds säsongen för frisbeegolf. Foto: Eksjö Frisbeegolf

Nu startar säsongen för Eksjö Frisbeegolf

Publicerad

Eksjö Frisbeegolf rivstartar sommaren med premiärtävling och nyinvigning av hemmabanan.

Våren är här på allvar och Eksjö Frisbeegolf bjuder in till säsongens första discgolftävling kallad Spring Oak Challenge söndag 22 april. Dessutom är det premiär för den nya bansträckningen, efter vinterns bostadsbygge i området.

– Vi är enormt glada att vara med med vår nya bana, säger Jonas Eriksson, klubbens ordförande. Den blev lite skogigare än vi kanske tänkt då vi förlorade de mer öppna ytorna så den är mer utmanande.

Söndagens tävling är öppen för både seniorer och juniorer och det finns 90 startplatser. Jonas Ekström räknar med att det blir fullt.

Ny tour

Det är också första deltävlingen på den nya sommartouren Högtid (Höglands-, Örebro-, Östergötlandstouren i discgolf).

– Tanken är att vara med i två PGDA-sanktionerade tourer, så att de som håller på mer seriöst ska lockas. Högtid nu över sommaren och Smålandstouren till hösten.

Tillgänglig sport

Frisbeegolf är en liten sport som hade en boom på 1990-talet, berättar Jonas Ekström. Sedan var intresset lägre men de senaste tio åren har det ökat igen – med en mer seriös inriktning.

Ekström beskriver sporten som ett utmärkt sätt att komma ut i skogen, på egen hand eller tillsammans. Den är mer tillgänglig än bollgolf och det är lätt att välja ambitionsnivå.

– Sedan är det kul att slänga iväg en disc i skogen, se den flyga iväg och få till det perfekta kastet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.