David Lundberg, trafikutvecklare på Jönköpings Länstrafik, är nöjd med samarbetet med kommunen som pågår till och med år 2021. Foto: Ellinor Eke-Göransson SVT

Nu storsatsar Jönköpings kommun på busstrafiken

Publicerad

Nu arbetar Jönköpings kommun och Jönköpings Länstrafik tillsammans för ökad framkomlighet i trafiken. Det första stora arbetet görs utmed Hallmansvägen, där en ny stomlinje kommer att dras och sedan trafikeras av elbussar.

Arbetet drar igång redan nu i mars och trafikanterna i kommunen kan räkna med begränsad framkomlighet på vissa håll.

– Det kommer att göras nya körfält och korsningar byggs om för att slutligen öka framkomligheten för alla trafikanter, säger David Lundberg, trafikutvecklare på Jönköpings Länstrafik.

Fler elbussar

Målet med samarbetet, som kommer att pågå till 2021, är att alla stomlinjer ska trafikeras av elbussar och att avgångarna bli tätare. Det kommer också göras ett omfattande arbete för att uppgradera hållplatser. 

– Det kommer bli mycket större valmöjligheter kring hur och var man ska resa, säger David Lundberg, som ser positivt på framtidens busstrafik.

Se mer i klippet ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.