Appen ska göra det möjligt för barn och ungdomar att starta och driva eget företag. Foto: SVT

Ny app hjälper unga att driva eget företag

Publicerad

I mitten av juni lanserades en ny app som gör det möjligt för barn och ungdomar att enkelt starta och driva eget företag.

Appen vänder sig till alla barn och ungdomar i åldern 0-18 år, som har en affärsidé och vill starta eget företag. Appen är gratis och laddas ner efter godkännande från målsman, som på så sätt bär ansvaret, och gör det möjligt för unga att på ett enkelt och lagligt sätt driva egen verksamhet.

– Det är alltifrån ekonomihantering till kvitton och allt som Skatteverket vill att man ska göra. Sådana saker som andra kanske förknippar med att det ska vara tråkigt, säger Stefan FalkBoman, verksamhetsledare på UngDrive.

Det är den ideella organisationen UngDrive, som startades av Linda och Stefan FalkBoman från Gnosjö, som ligger bakom appen. Och organisationen hoppas nu på att appen ska bidra till att unga kan få förverkliga sina idéer och drömmar och starta eget.

– Från min sida är det att demokratisera entreprenörskapet för alla, vill du göra det ska du kunna göra det, säger Stefan FalkBoman. 

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.