Utbildningen i entreprenörskap har sänts från Glashuset i Gislaved. Foto: SVT

Unga utbildas i att starta eget företag

Uppdaterad
Publicerad

Under veckan som gått har 800 ungdomar från hela landet gått en utbildning i att starta och driva eget företag. Utbildningen har skett online och tanken är att ungdomarna nu ska starta upp sin affärsidé och tjäna egna pengar under sommarlovet.

Sedan 2008 har den ideella organisationen UngDrive hållit i sommarutbildningen som riktar sig till ungdomar i åldern 15-18 år. Tidigare har man samlat deltagarna på olika platser runt om i landet. Men på grund av den rådande coronasituationen fick man i år tänka om.

– Från början var det ”vi måste köra digitalt,vad tråkigt, det fysiska mötet är väl allt”, men vi har märkt att ungdomarna uppskattat det här sättet väldigt mycket, säger verksamhetsledaren Stefan FalkBoman.

”Allt är möjligt”

Under en fem dagars utbildning online coachas ungdomarna i entreprenörskap. Det är föreläsningar, inspiration genom gäster, säljträning och mycket annat. Allt för att ungdomarna efter veckan ska vara redo att starta upp sin affärsidé. Och idéerna är många.

– Det är alltifrån guldvaskning till TV-spelsutveckling. Det är ju det som är det fina med företagande, att allt är möjlligt, säger Stefan FalkBoman.

Utbildningen har sänts ifrån Glashuset i Gislaved.

Hör verksamhetsledaren Stefan FalkBoman berätta mer i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.