Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Kent Ly, ägare av restaurangen Jungle Thai i Jönköping, har tillsammans med digitala utvecklare arbetat med att ta fram den nya tjänsten. Foto: Ellinor Eke-Göransson/SVT

Ny digital tjänst ska hjälpa lokala restauranger att överleva

Uppdaterad
Publicerad

En ny digital tjänst har skapats för att hjälpa de lokala restaurangerna att överleva coronakrisen. Anställda på flera företag på Torsvik i Jönköping kan nu genom tjänsten ”JKPG Takeaway” beställa mat från restaurangerna i stan – som sedan levereras i god tid innan rasten börjar.

Karin Fromell, kommunikationsansvarig på Cybercom.

Det är Taste JKPG och Cybercom som tillsammans skapat den nya digitala tjänsten för att hjälpa restaurangerna samtidigt som man ser till att de anställda får goda luncher.

 

– Vi vill kliva ur coronakrisen och kliva in i ett Jönköping som fortfarande är levande, säger Karin Fromell som är kommunikationsansvarig på Cybercom och en av initiativtagarna.

”Win-win situation”

Det har varit en tuff tid för restaurangbranschen och en del restauranger har i dagsläget endast kvar tio procent av sin omstättning.

– Det var den första branschen som körde in i ”coronaväggen” så det blev en väldigt drastisk nedgång. Varje portion räknas, säger Kent Ly som äger restaurangen Jungle Thai.

Han poängterar att det är en ”win-win-situation” för alla inblandade.

– Människor som har korta lunchraster eller kvällsraster får plötsligt möjlighet att få god mat levererad.

Populärt bland personalen

Till en början är det anställda på IKEA, Elgiganten, PostNord samt Aditro Logistics på Torsvik som har möjlighet att använda tjänsten. På företagen arbetar totalt cirka 2 300 personer.

– Den har varit väldigt populärt bland vår personal, säger Andreas Karlsson, Aditro Logistics.

– Det är viktigt att vi kan samverka i dessa tider och stötta restaurangnäringen i Jönköping, säger Per Sahlin, terminalchef på PostNord.

Andreas Karlsson på Aditro Logistics och Per Sahlin på PostNord menar att personalen hittills varit mycket nöjd med maten som levererats. Foto: Ellinor Eke-Göransson/SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer