Ytterligare en explosion inträffade under natten till torsdagen i Värnamo. stora delar av entrédörren har skadats.

Ny sprängning i centrala Värnamo i natt

Uppdaterad
Publicerad

Vid 01.22 i natt fick polisen larm om en kraftig smäll vid en fastighet i centrala Värnamo. Det var en sprängladdning som exploderat vid en entrédörr till ett flerfamiljshus. Ingen person skadades.

– Det är mindre skador än vid tidigare sprängningar, men en patrull på plats har bedömt att det är någon form av detonation, säger polisens vakthavande befäl Bo Gunnarsson till SVT Nyheter Jönköping.

Polisen bevakar nu platsen och vid tiotiden kom tekniker och nationella bombskyddet till platsen. Händelsen rubriceras som allmänfarlig ödeläggelse.

Våldsvågen i Värnamo

Huset där explosionen skedde ligger inte långt ifrån en förskola.

Det är andra gången den här veckan som det sker en sprängning i Värnamo kommun. Natten till tisdag detonerade en sprängning utanför ett bostadshus på landet utanför Värnamo. Inte heller då skadades någon.

Många händelser

Det är den fjärde sprängningen på kort tid i kommunen och vid två tillfällen i år har det varit skottlossning i centrala Värnamo. Den 10 januari besköts en bil och två dagar tidigare sköt någon mot en lägenhet.

– Det är för tidigt att säga om sprängningen har något samband med de tidigare händelserna, säger Bo Gunnarsson.

Se klipp efter explosionen utanför Värnamo natten mot tisdagen:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Våldsvågen i Värnamo

Mer i ämnet