Foto: Fredrik Sandberg / TT

Nya poliskontor – men bara öppet två timmar i veckan

Uppdaterad
Publicerad

För att öka tillgängligheten och servicen för invånarna öppnar polisen i nästa vecka två nya kontor i länet. Men polis kommer endast att finnas på plats två timmar i veckan.

Under lång tid har ökad polisnärvaro varit en viktig fråga för kommuninvånarna i Sävsjö och Aneby. Och de medborgarlöften som för en tid sedan undertecknades handlade bland annat om att den polisiära tillgängligheten och servicen skulle öka.

– Vi vill helt enkelt bli mer tillgängliga och öppnar därför de här kontoren i Sävsjö och Aneby, säger Anders Sjöö, kommunpolis på Höglandet.

Två timmar

Men kontoren kommer endast att hålla öppet två timmar en gång i veckan. Under den tiden kan medborgarna passa på att lämna hittegods, göra anmälningar, lämna tips eller få information.

Men räcker det verkligen med två timmar i veckan?

– Nej, det gör det inte. Men vi måste väga att sitta inne på ett kontor mot att vara ute på gatan.

Betyder det att ni även kommer synas mer på gatorna i Aneby och Sävsjö från och med nästa vecka?

– Nej, inte mer än tidigare.

Skulle du önska att ni kunde finnas på plats mer än bara två timmar i veckan?

Ja, självklart, men vi mäktar inte med det helt enkelt.

Lånar rum

I Sävsjö kommer polisen att låna ett rum i räddningstjänstens lokaler och i Aneby finns man till en början i ett rum i stadshuset.

– Vi hoppas att människor ska hitta till oss och att vi ska kunna hjälpa till så mycket som möjligt, säger Anders Sjöö.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.