Polisen är optimistisk om de nya spåren i utredningen om mordet på Kjäll Gustafsson. Foto: SVT/Privat

Nya spår i mordet på Kjäll – ska topsa personer

Uppdaterad
Publicerad

Ny information om mordet på Kjäll Gustafsson gör att polisens grova brott-grupp nu kraftsamlar i utredningen. Bland annat ska flera personer topsas för att jämföra DNA.

– Vi har steppat upp i ärendet och ska topsa för att jämföra med DNA-spår i ärendet, hålla flertal förhör och analyser. Vi har en förhoppning om att nå en uppklaring så att vi kan väcka åtal, säger Stefan Sundling, gruppchef inom grova brott.

Ännu ingen misstänkt

Ingen person är misstänkt, men Stefan Sundling säger att de är optimistiska efter de nya spåren. Han ber också allmänheten som kan ha sett något från händelsen att höra av sig.

– Vi är helt säkra på att det finns mer information. Vi vill även komma i kontakt med personer som tror sig veta något, stort som smått.

Kjäll Gustafsson dödades på en restaurang i Gislaved den 14 december 2019 när han gick emellan ett bråk mellan maskerade personer och restaurangpersonal. En man i 25-årsåldern har tidigare varit anhållen, misstänkt för mordet, men är nu avförd från utredningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.