Foto: Jonas Björklund

Nya ställplatser för husvagnar och husbilar på Visingsö

Uppdaterad
Publicerad

Under vintern har 50 ställplatser för husbilar och husvagnar anlagts vid eksskogen på Visingsö.

– Det är många som frågat efter campingalternativ på Visingsö så det känns jättekul att nu kunna hänvisa husvagn- och husbilsgästerna till en fullservice-anläggning i hamnen, säger Johan Lind, Affärsområdschef Turism, Destination Jönköping i ett pressmeddelande.

Det är Visingsö Hamnbolag AB som anlagt platserna och de arrenderar marken, som ligger i anslutning till hamnområdet, av Statens fastighetsverk. Kommunen är positiva till initiativet och har beviljat bygglov för sammanlagt 150 ställplatser som ska byggas ut i tre etapper.

El på alla platser

Den service som anläggningen kommer att tillhandahålla är bland annat toalett, dusch, latrintömning, tvättmaskin samt el på alla platser.

– Visingsö Ställplats innebär ett välkommet tillskott av övernattningsalternativ på Visingsö och jag ser framför mig att fler besökare nu tar chansen att stanna kvar över natten och fortsätter att njuta av all natur, kultur och historia, säger Johan Lind.

Den 12 maj invigs den nya anläggningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.