Polisen kommer nu att agera på det nya uppgifterna. Hör polisen och Floije i klippet ovan. Foto: Simon Fredling Jack, SVT.

Nya uppgifter om 6-åriga Jasminas försvinnande

Uppdaterad
Publicerad

Nya uppgifter har framkommit om Jasmina Jasharajs försvinnande den 28 juli 1997 i Sävsjö. Hennes mamma berättar nu att hon tror att Jasmina blivit bortrövad från sitt hem istället för från lekplatsen som man tidigare utgått från. Polisen kommer nu att börja arbeta med de nya uppgifterna.

Jasmina Jasharaj försvann spårlöst från området Hägnen i Sävsjö kommun en sommardag. En av de uppgifter som polisen arbetat utefter är att flickan skulle ha försvunnit från en lekplats utanför den lägenhet där familjen bodde vid åttatiden den 28 juli, en uppgift Jasminas mamma Florije Jasharaj idag tillbakavisar.

Nu berättar hon att hon tror att försvinnandet skedde omkring klockan fyra och från deras egna lägenhet.

– Det är något som har hänt i hallen i vår lägenhet, någon tog Jasmina, säger hon.

Polisen tar uppgifterna på allvar

De nya uppgifterna om Jasmina Jasharajs försvinnande skriver Florije Jasharaj om i en ny bok som publiceras den 1 december. Att uppgifterna inte framkommit tidigare menar Florije beror på att hon hade svårt att göra sig förstådd och att hon inte blev tagen på allvar. Men hon menar att hon berättat uppgifterna flera gånger.

Polisen kan idag inte svara på frågan om denna uppgift förekommit i polisutredningen sedan tidigare.

– Det är inget jag fått information om av tidigare utredningsledare, säger Rickard Finndahl, chef på polisens Grova brottsgrupp på Höglandet.

Polisen kommer nu att agera på det nya uppgifterna. Hör polisen och Floijie i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.