Frank Pettersson blir ny målvakt i J-Södra. Foto: SVT

Nygammal målvakt väljer J-Södra framför allsvenskan

Uppdaterad
Publicerad

Frank Pettersson från Dalkurd blir ny målvakt i J-Södra. Och detta trots att han var med om att ta Dalkurd till allsvenskan i år.

– När jag väger saker för och emot så har J-Södra mesta att erbjda. Framför allt är trygghet viktigt för mig. J-Södra är en stabil förening med en klar målsättning så när den här chansen dök upp var det inte mycket att tveka på, säger Frank Pettersson.

Kontraktet med J-Södra gäller i tre år. Och det är inte första gången som Pettersson spelar för föreningen 2012 fanns han med i truppen.

– Sedan dessa har jag lyft mig ett par snäpp och känner att jag har saker att bidra med. Jag trivdes väldigt bra när jag var här sist så beslutet känns helt rätt.

Till allsvenskan

Frank Pettersson säger att han vill spela i allsvenskan och menar att det inte gör något att vänta en säsong och spela i superettan, eftersom J-Södras målsättning är densamma.

– Vi får spela allsvensk fotboll i superettan under tiden.

J-Södras förstemålvakt, Anton Cajtoft, ådrog sig en knäfraktur i sista kvalmatchen mot Trelleborg och prognosen är att han ska vara spelklar någon gång under senvåren nästa år. Kontraktet med andremålvakten Fran Mancillas har gått ut och det är oklart om det blir en förlängning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.