Nick Carlsson, idrottschef säger att padeln har haft betydelse för att även tennis nu fått ett uppsving. Hör honom berätta i klippet. Foto: Kristin Renulf / SVT

Nysatsning på tennis tack vare padelboom

Publicerad

För två år sedan fattades beslutet att lägga ner tennisgymnasiet i Vetlanda på grund av för svagt intresse. Men padelboomen i landet har gjort att även tennisen fått ett uppsving och nu vill Njudungsgymnasiet återuppta utbildningen.

Planen är att satsa både på tennis och padel på gymnaienivå med start hösten 2022.

– Vi har tänkt följa med utvecklingen kring padelboomen och då hakar tennisen på, säger Nick Carlsson, idrottschef på Njudungsgymnasiet.

Han säger att intresset för racketsport generellt har vuxit i upptagningsområdet där padel, men också tennis och pickleball har fått fler utövare.

– Då gör vi en omstart på tennisen samtidigt som vi satsar på padel som blir helt nytt för oss.

Tolv platser

Totalt har idrottsgymnaset i Vetlanda 160 elever fördelade på sju olika idrotter. Under hösten ska intresset för den nygamla inriktningen tennis/padel undersökas och om underlaget är tillräckligt blir det alltså en utbildning med cirka 12 platser vid skolstarten 2022.

– Jag är hopfull, säger Nick Carlsson.

Men är det inte risk att padeln konkurrerar ut tennisen?

– Vi får väl se. Jag tycker att det är roligt att det finns möjlighet för ungdomar att bedriva idrott och studier på en bra nivå.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.