I klippet hör du Henrik Tvarnö (S) som är kommunstyrelsens ordförande i Vetlanda berätta om det nya styret. Foto: SVT

Nytt politiskt styre klart i Vetlanda

Uppdaterad
Publicerad

Den politiska turbulensen i Vetlanda tycks nu vara över. Efter att samarbetet mellan moderaterna och Socialdemokraterna och Centerpartiet spruckit, bildas nu en ny majoritet tillsammans med Kristdemokraterna och Liberalerna.

Det var för omkring en månad sedan som Moderaterna lämnade majoritetsstyret med (C) och (S) efter att en spricka uppstått mellan partierna. De båda partierna hade krävt att moderaternas kommunalråd skulle bytas ut, vilket (M) vägrade och istället bröts samarbetet. Men på måndagen står det alltså klart att det nu blir en nya majorotetskoalition, vilket P4 Jönköping var först att berätta om.

Det är Liberalerna och Kristdemokraterna som går in i Moderaternas ställe. Det bekräftar kommunstyrelsens ordförande Henrik Tvarnö (S) för SVT Nyheter Jönköping.

– Det är positivt att vi har en stabil majoritet. Jag är glad för hela organisationens och civilisamhällets skull, och naturligtvis även för egen del, säger Henrik Tvarnö. I klippet ovan utvecklar han vad det innebär för kommunen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.