Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet berättar åklagare Adam Rullman om hur han ser på obduktionsrapporten gällande Toves död. Foto: SVT/TT

Misstänkta mordet på Tove i Vetlanda: Obduktionsrapporten klar – stärker misstankarna mot kvinnorna

Uppdaterad
Publicerad

Åklagare Adam Rullman har nu tagit del av Rättsmedicinalverkets obduktionsrapport gällande Toves död. Han säger att den stärker utredningen och misstankarna mot de båda häktade kvinnorna, men vad som orsakat Toves död vill han inte säga.

– Det finns en angiven dödsorsak av rättsläkarna i obduktionsrapporten men jag kommer inte kommentera innehållet, säger åklagare Adam Rullman.

De två unga kvinnorna, 18 och 20 år gamla, som sedan i mitten av oktober sitter häktade misstänkta för mord på 21-åriga Tove från Vetlanda kommer nu också få ta del av obduktionsrapporten. Sedan tidigare har de även sett polisens utredning och de bevis som polis och åklagare har mot dem.

Försvunna Tove i Vetlanda hittad död

”Stort bevisvärde”

Enligt Adam Rullman var det egentligen inget nytt som framkom när obduktionsrapporten under tisdagen landade på hans bord. Den stärker bara de misstankar som polis och åklagare redan har. Samtidigt betonar han att rapporten har ett stort bevisvärde som kan ge stöd åt ett eventuellt åtal.

Hör honom berätta mer i klippet ovan.

Den 20-åriga kvinnan erkände strax före nyår att hon misshandlat Tove och flyttat på hennes kropp, men hon erkänner inte mord. 18-åringen har endast medgett att hon varit med och flyttat den döda kroppen från lägenheten där Tove dog till skogen där hon senare hittades.

Vad händer nu?

– Vi har ju redan lämnat ut förundersökningen på slutdelgivning och målsättningen är att fatta beslut i åtalsfrågan den 17 mars.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Försvunna Tove i Vetlanda hittad död

Mer i ämnet