Det är oklart hur Jönköpings län kommer att omfattas av dagens varsel på 4500 personer menar Johanna Buchalle chef på Arbetsförmedlingen i Värnamo. Foto: SVT/Arkiv

Oklart hur många som drabbas i länet

Uppdaterad
Publicerad

Under onsdagsmorgonen kom beskedet från Arbetsförmedlingen att var tredje anställd kommer att förlora sitt arbete då 4500 personer ska varslas om uppsägning. Hur många som drabbas i Jönköpings län är dock ännu inte klart.

Att anställda på arbetsförmedlingen i Jönköpings län kommer att drabbas av det stora varsel som idag lades är klart, men hur många och i vilken omfattning är oklart. Idag arbetar cirka 350 personer på AF i länet och risken är att ett hundratal kan komma att förlora sina arbeten.

– I dagsläget kan jag inte besvara den frågan, den enda informationen vi fått är att varslet är lagt och att det rör 4 500 personer. Hur detta kommer att slå i Jönköpings län vet vi i nuläget inte säger, Johanna Buchalle chef på Arbetsförmedlingen i Värnamo och fortsätter:

Ingen överraskning

– Det pågår nu ett gediget arbete och förhandlingar om hur varslet ska verkställas

Johanna Buchalle, chef på Arbetsförmedlingen i Värnamo.

Hon är dock inte överraskad över dagens besked, redan innan jul kom indikationerna på att ett varsel var på gång.

– Vi visste att det var på gång, men inte omfattningen, det här är själklart en mycket tuff dag, säger Buchalle.

I klippet ovan berättar Charlotte Börling som arbetar som kundresurs på Arbetsförmedlingen i Jönköping om dagens besked.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.