Det var ett stort säkerhetspådrag kring omhäktningsförhandlingarna i Jönköpings tingsrätt. Foto: SVT

Omhäktningsförhandling skjutningar Värnamo

Uppdaterad
Publicerad

Under fredagsförmiddagen hölls häktningsförhandlingar mot de fyra män som misstänks ha skjutit mot en bil på Malmövägen i Värnamo för två veckor sedan. Samtliga fyra får stanna kvar i häktet.

Ingen person kom till skada då flera personer i en bil körde upp mot en annan bil och avlossade flera skott en natt för cirka två veckor sedan. Polisen lyckades gripa fyra personer, efter att bland annat ha skjutit sönder ett av deras däck och de häktades på sannolika skäl misstänkta för försök till mord.

Under fredagen hölls omhäktningsförhandlingar mot de fyra misstänkta i Jönköpings tingsrätt. Förhandlingarna omgärdas av ett stort säkerhetspådrag och de misstänkta befann sig inte i rättsalen utan medverkade på videolänk. Ett tiotal personer hade dykt upp för att sitta med på åhörarplats och lyssna. 

Våldsvågen i Värnamo

Ropade till misstänkt

I samband med att en av häktningsförhandlingarna drog igång ropade en åhörare en av de misstänktas namn när han gick in i rättssalen.

Rättens ordförande uppmanade då åhöraren att vara tyst och påpekade att den misstänkte har restriktioner.

Tingsrätten beslutade att alla fyra män ska stanna kvar i häktet och beläggas med särskilda restriktioner. De är på sannolika skäl misstänkta för försök till mord. Samtliga misstänkta gärningsmän nekar till anklagelserna.

Se klipp från händelsen.

Det har den senaste tiden varit en rad skjutningar och explosioner i Värnamo, senast natten till torsdagen. Enligt uppgifter så handlar det om två kriminella gäng, varav det ena har kopplingar till MC-klubben Bandidos, som är i konflikt med varandra.

Den nya åtalstiden går ut den 8 februari.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Våldsvågen i Värnamo

Mer i ämnet