Ottosson lämnar Hallpressen

Uppdaterad
Publicerad

Hallpressens ansvarige utgivare Mats Ottosson slutar efter närmare nio år inom koncernen. Ottosson slutar redan vid månadsskiftet om ett par veckor.

Mats Ottosson har varit redaktionschef och ansvarig utgivare på Jönköpings-Posten och är sedan ett och ett halvt år tillbaka redaktionell chef och ansvarig utgivare för Hallpressens 16 tidningar och 12 nyhetssajter.

Men vid månadsskiftet går Ottosson och Hallpressen skilda vägar. Det är inte klart vad Mats Ottosson ska göra.

–  När det nu ska tas nya steg känns det vettigt att stiga av och lämna över till någon som kan se på fortsättningen med nya ögon, säger Mats Ottosson.

Han berättar att tanken på att sluta på Hallpressen funnits en tid, men att det blev definitivt för ett par veckor sedan. Ottosson säger att det var hans eget beslut.

– Nu ska jag testa hur det är att inte vara uppkopplad 24/7 en tid.

Under en övergångsperiod tar Hallpressens administrativa redaktionschef och ställföreträdande ansvariga utgivare Marie Johansson Flyckt över utgivarskapet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.