Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör SVT:s vd Hanna Stjärne berätta om Eksjöredaktionen – i videoklippet Foto: SVT

Här invigs SVT:s nya redaktion i Eksjö

Uppdaterad
Publicerad

Sedan första oktober har SVT:s redaktion i Eksjö varit igång. Under fredagen hålls den officiella invigningen.

– Det finns många frågor på Höglandet vi vill bli bättre på att bevaka, säger SVT:s vd Hanna Stjärne.

På plats vid invigningen kommer förutom SVT:s vd Hanna Stjärne, vår meteorolog Nils Holmqvist och Eksjöreportern Ebba Öberg vara.

År 2015 fanns SVT på 27 orter och nu, under 2023, blir antalet 50. Redaktionen i Eksjö som bemannas av en person är den 49:e, och öppnade 1 oktober.

SVT:s reporter Ebba Öberg, redaktionschef Daniel Rundqvist och programledare Oskar Mattisson vid invigningen på Stora torget i Eksjö. Foto: SVT

I första hand ska de sex kommunerna på det småländska höglandet som förutom Eksjö är Nässjö, Vetlanda, Tranås, Aneby och Sävsjö bevakas. Redaktionen hör till SVT Nyheter Jönköping.

Välkomna till Stora torget i Eksjö klockan halv ett fredagen den 17 november.

Det har uppmärksammats att SVT:s Eksjöreporter Ebba Öberg och vd Hanna Stjärne är lika varandra – hör vad Hanna Stjärne säger om likheterna i videoklippet ovan. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.