Bilden är en temabild. Foto: SVT/Temabild

Pappan avled men anhöriga informerades inte

Uppdaterad
Publicerad

Sonen till en man som hittades död i en lägenhet i Jönköping informerades inte om pappans död. Sonen är nu mycket kritisk till att det tog fyra dagar innan dödsfallet kunde bekräftas, det uppger P4 Jönköping.

En man avled i sin lägenhet knappt 50 år gammal, mannen hittades av en arbetskollega som kontaktade SOS. Kroppen hämtades men ingen från sjukvården informerade mannens anhöriga. Istället var det arbetskollegan som berättade om pappan. Nu är mannens son mycket kritisk, det uppger P4 Jönköping.

– I vårat huvud satt han fortfarande i sin lägenhet. Det var ju bara någon som hade sagt till oss att de hittat honom död, det var det enda vi hade hört, säger den avlidnes son till radion.

Inte förrän efter fyra dagar fick anhöriga en bekräftelse på att pappan hade avlidit och då kom den sedan sonen kontaktat bårhuset.

”Enstaka avvikelse”

Då det sker ett dödsfall ska anhöriga underrättas via sjukvården eller polisen. Polisen var dock inte kallad till mannens lägenhet då han hittades död.

Verksamhetschefen på vårdcentralen vars läkare konstaterade att mannen hade avlidit vill inte ställa upp på någon intervju med P4 Jönköping, men skriver i ett mejl att man betraktar händelsen som en enstaka avvikelse.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.