Påverkad man körde över 200 kilometer i timmen på E4

Uppdaterad
Publicerad

Jönköpingspolisen jagade en man som körde i vansinnesfart på E4:an på lördagskvällen. Men poliserna tvingades ge upp för att inte äventyra säkerheten för andra bilister.

– Det gick nog en bit över 200 kilometer i timmen, säger vakthavande befäl Mikael Ehne till JP.se.

Polisen upptäckte fortkörningen kl 19.30 och började följa efter mannen i höjd med A6. Men strax norr om Gränna gav polisen upp, eftersom man inte ville utsätta andra bilister för fara, skriver Jnytt.se.

Polisen säger sig veta vem mannen är eftersom man gjorde en kontroll av honom innan jakten startade, då man hittade alkohol och narkotika i blodprovet, skriver JP.se. Det ska röra sig om en man i 35-årsåldern från Stockholm.

Misstänks för rattfylleri

Vakthavande befäl Anneli Johnsson Hammo vid Jönköpingspolisen bekräftar händelsen för SVT Nyheter och säger att mannen misstänks för rattfylleri, vårdslöshet i trafik och ”kanske något ytterligare trafikbrott”.

– Man skulle kontrollera en personbil och vad jag förstår har man haft med den här personen att göra tidigare. Föraren vägrade att stanna och man tappade honom sedermera, men man vet vem som framförde fordonet, säger hon till SVT Nyheter.

Mannen kommer att kallas till förhör.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.