Person i Tranås misstänkt för mordförsök och hot mot polis

Uppdaterad
Publicerad

Under fredagseftermiddagen avfyrade polis tjänstevapen mot en person i Tranås som gjorde utfall med tillhygge mot polisen. Personen misstänks för mordförsök och hot mot tjänsteman. Den misstänkte gärningspersonen anhölls men släpptes på söndagen.

Polisen larmades till en adress i Tranås under fredagseftermiddagen för en kontroll. På plats gör en person utfall med ett tillhygge mot polisen, varvid polisen avfyrar sitt tjänstevapen.

Ingen person har skadats vid händelsen, och polisen kunde få kontroll på situationen och personen greps på platsen. Initialt är personen misstänkt för mordförsök och hot mot tjänsteman.

Anhållen och släppt

Polisen uppger på måndagen att den misstänkte gärningspersonen anhölls någon gång under helgen. Personen släpptes dock under söndagen vid 14-tiden. Utredningen fortsätter och har nu tagits över av åklagare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.