Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Kolla klippet för att höra Marcus Ardenfors reaktion efter Daniel Alms avgång. Foto: Ebba Öberg/SVT

Pingstkyrkan i Jönköping känner sorg efter Daniel Alms avgång: ”En tragik”

Uppdaterad
Publicerad

I veckan avgick Daniel Alm som föreståndare för Pingstkyrkan i Sverige, efter anklagelser om bland annat maktmissbruk. Något som skakat om Pingsförsamlingen i Jönköping,

– Känslomässigt är det absolut en tragik, säger Marcus Ardenfors, föreståndare för pingstkyrkan i Jönköping.

– Alla förenas i sorgen, och känner nöd för alla inblandade i det här. Det finns ju bara förlorare i en sån här situation och det gäller att stötta så mycket som möjligt.

Det var igår som beskedet kom att Daniel Alm med rötter i Vetlanda lämnar uppdraget som föreståndare för pingströrelsen med omedelbar verkan, efter anklagelser från en tidigare medarbetare.

Många som undrar

Enligt Marucs Ardenfors är det många inom församlingen som försöker förstå vad som hänt. Men Marcus Ardenfors hoppas på att händelsen kan få församlingen att leva mer öppet.

– Jag hoppas att vi som församling kan hantera det här på ett gott sätt. Insikten kan göra oss lite varmare, lite närmare varandra. Att leva transparent och äkta med varandra tror jag är viktigt för att kunna hjälpa varandra vidare, säger han.

Hör mer om reaktionerna efter händelsen i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.