Foto: Fredrik Varfjell / TT

Planer på ny sportanläggning börjar ta form

Uppdaterad
Publicerad

Gislaveds kommun har under tre månader haft möten och idéverkstäder där kommuninvånarna har fått säga sitt om vilken typ av ny sportanläggning de vill ha och intresset och deltagandet i dessa dialoger har varit stort. – Det visar att frågan är viktig och berör, säger Anna Gamlén, fritidschef.

Totalt har drygt 1300 synpunkter kommit in till fritidsförvaltningen sedan december och de flesta av dem via en webbenkät. De som mest engagerat sig i frågan om en ny idrottsanläggning är invånare mellan 26 och 50 år. Och det man mest av allt vill ha, har visat sig vara en ny bad- och simanläggning.

– Det vi kan se utifrån resultatet av sportdialogen är att de flesta vill ha en simhall. Sedan ska den här simhallen ha olika flexibla lösningar för att möjliggöra snabba förändringar och på så sätt tilltala olika målgrupper, säger Anna Gamlén.

Kommer ni att kunna tillgodose det här önskemålet?

– Det är det vi får se nu.

Fortsatt utredning

Fritidsförvaltningen har nu fått i uppdrag av nämnden att utreda hur den nya arena ska utformas, vilken typ av bassänger det ska vara, hur stora och vad det skulle kosta. Och när man väl bestämt hur anläggningen ska utformas kommer den inte helt enkla frågan, var ska den nya anläggningen ligga?

– Det har framkommit en hel del synpunkter på vad medborgarna tycker att den ska ligga. Det spretar väldigt mycket, vi är en till ytan stor kommun. Det blir en angenäm fråga att titta vidare på i utredningen.

Och när kan en ny bad- och simanläggning stå klar att använda?

– Det enda jag kan svara på är att utredningen ska levereras i höst. När en anläggning kan stå färdig, det vet inte jag, säger Anna Gamlén.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.