Pojke påkörd i Huskvarna – förd till sjukhus

Uppdaterad
Publicerad

En pojke blev under söndagskvällen påkörd av en bil i ett villaområde i Huskvarna, enligt polisen. Pojken ska ha cyklat ut i vägen framför en bil som inte hann väja.

Det var vid 18-tiden under söndagen som polisen larmades till en trafikolycka i ett villaområde i Huskvarna. En pojke hade blivit påkörd av en bil.

– Han ska ha cyklat ut framför bilen på något sätt, och bilisten har inte hunnit stanna, säger Erik Terneborn, presstalesperson i region Öst.

Pojken var vaken och talbar då han kördes iväg till sjukhus i ambulans, berättar Erik Terneborn. I övrigt är pojkens skadeläge för närvarande oklart.

Utredning pågår

Polisen misstänker i nuläget inget brott i samband med händelsen. Men Erik Terneborn understryker att den saken kan komma att ändras.

– Vi är inte klara med ärendet och har inte hört alla, men initialt har man inte lagt någon brottsrubricering, säger han.

Enligt polisen ska pojken vara under 15 år.

– Det hände i ett villaområde i Huskvarna. Sedan om det var i en korsning eller på någon tomt, det vet jag inte.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.