Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet berättar gruppchef Rickard Finndahl om hur poliserna som jobbat med Tove-fallet påverkats. Foto: Linda Mathillas/SVT

Polischefen om Tove-fallet: ”Det här har varit ett jobbigt ärende”

Publicerad

Utredningen på det misstänkta mordet på Tove i Vetlanda har tagit lång tid. Rickard Finndahl, chef för polisens grova brottgrupp på Höglandet, berättar i klippet om hur fallet har påverkat polisgruppen.

– Trots att vi är vana att jobba med jobbiga ärende så sticker det här ärendet ut, säger Rickard Finndahl, gruppchef för polisens grova brottgrupp på Höglandet och i Värnamo.

Förundersökningen som lämnades in till Eksjö tingsrätt under fredagen och som gäller bland annat mord och grovt gravfridsbrott, är på 2 354 sidor. Rickard Finndahl säger att han är tacksam för den hjälp som polis och åklagare fått av allmänheten i Vetlanda ända sedan i oktober då Tove försvann.

Försvunna Tove i Vetlanda hittad död

– Den stöttning vi har fått är fantastisk. Vi har velat få ut material från olika ställen i Vetlanda och vi har fått ett sådant fantastiskt mottagande och det har hjälpt oss att jobba på snabbt med den här förundersökningen.

Att det tog så lång tid innan de misstänkta kvinnorna själv började redogöra för händelseförloppet var förvånande för utredningsgruppen, enligt Finndahl.

Hör honom berätta mer i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Försvunna Tove i Vetlanda hittad död

Mer i ämnet