• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Sörby, i Örebro kommun, Örebro län. Det brinner i en byggnad på Restalundsvägen 20 med kraftig rökutveckling. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Örebro.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Erik Lindblad på polisen berätta om problemen med streetrace. Foto: Ebba Eriksson/SVT

Polisen är redo inför rekordbesök på motormässan

Uppdaterad
Publicerad

Motormässan som startar i Jönköping under långfredagen väntas locka rekordmånga, vilket kommer ha stor påverkan på trafiken. Detta brukar innebära att polisen har fullt upp, både med trafiken men också med stora samlingar och streetrace på kvällarna.

– Det kommer att bli köer, det spelar ingen roll vad vi gör, så kommer det bli köer, säger Erik Lindblad, lokal stabschef under påskhelgen.

På grund av att det väntas bli mycket trafik så uppmanar polisen folk att inte ge sig ut i trafiken om de inte måste eller ska besöka mässan. De har också sänkt hastigheten på delar av E4:an och väg 31/40 under helgen för att minska risken för olyckor.

Streetrace ökar

Det brukar också samlas mycket folk bland annat på Asecs-området under kvällarna, där bråk och fylla är vanligt. Något annat som polisen också ser har ökat under kvällarna är streetrace, som Erik Lindblad säger är farligt både för förarna och publiken.

– Vi kommer ha polishelikoptrar på plats som ska hjälpa till att detektera de här streetracen, säger Erik Lindblad.

I klippet ovan hör du polisen Erik Lindblad berätta om hur förberedda de är inför helgens motormässa.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.