Polisen sätter in drönarövervakning i centrala Jönköping under sommaren. Foto: Pontus Lundahl/TT

Polisen sätter in drönarövervakning i Jönköping

Uppdaterad
Publicerad

Polisen har beslutat att använda drönare för att övervaka områdena Väster city och Piren i Jönköping under de kommande tre månaderna. Orsaken är att polisen vill förbättra överblicken över hastigt uppkomna händelser i stadskärnan, särskilt kring krogmiljön under sommartid.

Med en stor genomströmning av människor både dag- och kvällstid under sommaren, ser polisen i Jönköping ett ökat behov av att komplettera sin förmåga att snabbt kunna agera vid våldsbrott, narkotikabrott och ordningsstörningar i centrum. Dessa brott är särskilt vanliga under helgerna, och drönarna kommer att fungera som ett verktyg för att komma åt dessa situationer.

Området som ska övervakas inkluderar även Resecentrum och Lundströms plats, där ungdomar ofta uppehåller sig.

”Drönaren kan i detta fall vara ett komplement till det brottsförebyggande och trygghetsskapande arbetet som annars främst bedrivs genom fotpatrullering”, står det i ett inlägg på sociala medier från Jönköpingspolisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.