Paolo Roberto är programledare för Farmen. Foto: TV4/TT

Polisen utreder brott i samband med ”Farmen”-branden

Publicerad

Polisen utreder om något brottsligt begåtts i samband med att ”Farmen”-torpet tog eld natten till söndagen. 1700-talstorpet, norr om Vrigstad, totalförstördes i branden.

Enligt räddningstjänsten var det tre personer som befann sig i torpet när det började brinna. Alla hann ut och klarade sig oskadda undan lågorna innan räddningsstyrkorna anlände. Även alla djur överlevde.

På platsen spelades nästa säsong av tv-programmet Farmen in. Personerna i det gamla torpet var deltagare i realityserien som ska börja sändas i januari nästa år.

– Det är fruktansvärt tråkigt, men samtidigt superskönt att ingen kom till skada, varken människor eller djur, säger Jennie Nyman, som är projektledare för Farmen.

Utreder brott

Polisen spärrade av platsen och genomför en teknisk undersökning. En anmälan om allmänfarlig vårdslöshet har upprättats.

– Det kan röra sig om något brottsligt. Någon kan ha eldat och inte varit varsam med att släcka, säger Hanna Andersson, polisens presstalesperson.

Om det handlar om någon av de personer som befann sig i byggnaden eller om något annat hänt är oklart.

– Det är det vi utreder just nu och vi har hållit förhör med personer som varit i eller kring fastigheten, säger Hanna Andersson. 

Ska hitta en lösning

Alla blev evakuerade till en annan plats och det här betyder förstås att inspelningarna försenas något.

– Vi jobbar för att hitta en lösning. Först ser vi till att alla mår bra och sen tar vi det därifrån. Vi är bara väldigt glada att ingen skadade sig, säger Jennie Nyman.

Det är andra gången på kort tid som inspelningen av dokusåpan drabbas av brand.

LÄS MER: ”Farmen”-torpet eldhärjades

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.