• Viktigt meddelande:

    Information om skogsbränder på flera platser i landet Läs mer

”Farmen”-torpet känt från TV4:s dokusåpa eldhärjades under natten. Foto: TV4

”Farmen”-torpet eldhärjades i natt

Ett torp från 1700-talet som används i TV4-produktionen ”Farmen” förstördes i en våldsam brand i natt. Tre personer som sov i huset lyckades ta sig ut oskadda.

Vid halvfyratiden på söndagsmorgonen larmades Räddningstjänsten till en brand i ett enskilt beläget hus i nordvästra delen av Sävsjö kommun, på gränsen mot Vaggeryds kommun i Småland. Ett tjugotal personer från tre räddningskårer kallades till platsen, men när man kom fram var huset övertänt och kunde inte räddas.

– Tre personer låg och sov i huset men alla lyckades ta sig ut och ingen är skadad, säger insatsledaren Erik Linnå till SVT Nyheter Jönköping.

LÄS MER: Polisen utreder brott i samband med branden

Användes i tv-inspelning

Huset som ligger ensligt och saknade både el och vatten användes i inspelningen av TV4-produktionen ”Farmen”. De tre personerna som räddades ur det eldhärjade huset är deltagare i en sidoproduktion, en ”andra chansen” för före detta deltagare som kallas ”Torpet” och som sänds på webben.

– De är så klart chockade men mår bra i övrigt. Just nu finns det ingen misstanke om brott, berättar Anders Edhom, pressinformatör på TV4.

Huset är nu totalförstört men några intilliggande förråd kunde räddas.

Oklart hur branden startade

Vid halvåttatiden pågick efterbevakningen av huset och en styrka fanns då kvar på plats.

Brandorsaken är ännu okänd. En teknisk undersökning ska enligt polisen genomföras när det är möjligt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer