Två personer skålar med sina snapsglas. Temabild. Foto: Fredrik Sandberg / TT

Polisen varnar för fulsprit – två på intensiven

Uppdaterad
Publicerad

Polisen i Värnamo varnar för att någon säljer alkohol där det blandats i något typ av gift. Två personer som druckit av spriten har vårdats på intensiven på Värnamo sjukhus.

De båda personerna som druckit av spriten, två män i 60-årsåldern, togs in på sjukhus i början av veckan och har vårdats på intensiven med förgiftningssymtom.

– Vi vet inte vad de fått i sig, men de blev riktigt sjuka efter att ha druckit sprit från flaskor som de köpt av en privatperson, berättar Henrik Algurin på Värnamopolisen.

– De båda männen trodde att det var flaskor från Systembolaget de hade köpt, och menar att det inte handlar om hembränd sprit. Men flaskorna hade öppnats.

Vill varna från att köpa

Polisen misstänker att något ämne har blandats i flaskorna och vill nu varna andra från att köpa alkohol.

– Vi vet inte exakt var flaskorna kommer ifrån och vill nu varna, framförallt unga, från att köpa flaskor som man inte vet var de kommer ifrån, säger Henrik Algurin.

Han uppger även att polisen har en del spår och att de båda män som förgiftats har kunnat berätta av vem man köpt flaskorna. Men inget gripande har skett och fler flaskor kan vara i omlopp.

De båda männen har kunnat lämna intensivvårdsavdelningen, men det är oklart om de får några men av händelsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.