Polisen: ”Vi har kunnat prata med den skjutne”

Uppdaterad
Publicerad

Polisen har fortfarande ingen gripen för mordförsöket på en man i 20-årsåldern i Värnamo under måndagskvällen. Den skottskadade mannen vårdas på sjukhus men ska inte ha livshotande skador.

Under dagen fortsätter polisens brottsplatsundersökning i området Rörstorp i Värnamo där en man skottskadades under måndagskvällen.

När det gäller skadeläget för den drabbade mannen i 20-årsåldern ska det inte vara livshotande enligt polisen.

Våldsvågen i Värnamo

– Mannen var skottskadad men vid medvetande och vi har kunnat prata med honom, säger Björn Öberg, presstalesperson polisregion Öst på måndagskvällen.

Det är den tredje skjutningen i Värnamoområdet på mindre än en vecka, men om skjutning har någon koppling till den gängstrid som rasade i Värnamo i slutet av 2018 och i början av 2019 är för tidigt att säga, menar polisen.

– Det är lite för tidigt att placera det här i det större sammanhanget. Möjligen att vi kan göra det senare under tisdagen men just nu är det svårt att svara på det, säger Björn Öberg

I klippet ovan hör du polisens presstalesperson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Våldsvågen i Värnamo

Mer i ämnet