Ett stort polispådrag på Råslätt efter våldsbrottet. Foto: Linda Mathillas

Polisen vill ha tips om Råslättsmordet

Uppdaterad
Publicerad

Ett intensivt utredningsarbete pågår nu kring mordet på en man i 40-årsåldern på Råslätt i Jönköping. För att komma framåt i utredningen vädjar polisen nu om fler tips från allmänheten.

– Vi vill ha tips från personer som gjort iakttagelser på platsen, men också från dem som har hört något om händelsen som skulle kunna vara intressant för oss, säger Stefan Sundling, chef för Grova brott i Jönköping.

Det var i torsdags förra veckan som mannen sköts till döds vid en lekplats i bostadsområdet Råslätt. Händelsen inträffade tidigt på kvällen när det fortfarande var mycket folk i rörelse. På måndagen häktades tre män mellan 20 och 30 år gamla misstänkta för mord.

Mordet på Råslätt

Kan du säga något om vilka bevis som finns mot dem i nuläget?

– Det kan jag inte kommentera.

Ny häktningsförhandling om en vecka

De tre häktades på den lägre misstankegrader och nu har polisen en vecka på sig att att få fram mer uppgifter.

Hur bedömer du möjligheten att lyckas med det?

– Det är omöjligt att säga. Det beror helt på vad som kommer fram i förhör och i tips. Jag tror att vi har en lång utredning framför oss, säger Stefan Sundling.

Utredningsarbetet är resurskrävande och samtidigt fortsätter arbetet med det ännu olösta mordet i Gislaved. Även det kräver mycket resurser.

– Det är ett ansträngt läge. Vi samverkar med andra utredningsgrupper för att klara det här.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet på Råslätt

Mer i ämnet