Håkan Boberg, lokalpolisområdeschef i Värnamo, säger att det är bekymmersamt att det nu blossar upp med liknande händelser i Värnamo som i början av 2019. Foto: SVT/Johannes Tolf

Polisen undersöker samband mellan skjutningar i Värnamo

Uppdaterad
Publicerad

Polisen arbetar nu med att utreda en tredje skjutning i Värnamoområdet på mindre än en vecka. Enligt Håkan Boberg, lokalpolisområdeschef i Värnamo, kollar de bland annat på om det finns ett samband mellan händelserna.

Polisen vill ännu inte säga något om motivet till måndagens skottlossning i Värnamo där en man i 20-årsåldern skadades.

– Vi har tankar och funderingar om motiv, men det är tidigt att gå ut och presentera det. Nu lägger vi pussel och jobbar brett för att lösa detta, säger Håkan Boberg.

Polisen kollar bland annat på om det finns någon koppling till gängkonflikten och våldsdåden i Värnamo under vinterhalvåret 2018, 2019.

– Det har varit en lugnare period och att det nu blossar upp med liknande händelser är bekymmersamt, säger han.

Den man som skadades under måndagen är skriven i Värnamo och ska vara känd av polisen sedan tidigare, men inte för någon grövre brottslighet.

Håkan Boberg har full förståelse för att Värnamoborna nu känner sig oroliga men säger att allmänheten kan förlita sig på att polisen gör allt de kan för att nu hitta gärningspersonerna.

Hör mer i klippet ovan

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Skjutningar i Värnomo kommun 2020

Mer i ämnet