Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Andreas Dufva Johansson är koordinator på Kunskapsskolan i Huskvarna och berättar om morgonens händelser där personal och elever låste in sig i klassrummen. Foto: SVT

Polispådrag vid skola i Huskvarna

Uppdaterad
Publicerad

Ett större polispådrag var under måndagsförmiddagen på plats vid Kunskapsskolan i Huskvarna, enligt polisen hade en större smäll hörts och personer i området rapporterades ha uppträtt mystiskt. Ingen person ska ha kommit till skada, och polisen uppgav senare att det handlade om en kraftig smällare.

Det var stort antal patruller som under måndagsförmiddagen befann sig vid Kunskapsskolan i Huskvarna. Enligt polisens presstalesperson Thomas Agnevik var det till en början oklart vad som hänt.

– Vi har patruller på plats som kontrollerar uppgifter om att personer uppträtt misstänkt på skolan. Det kan ju finnas många anledningar till att man uppträder mystiskt.  I och med att det är vid en skola behöver vi vara där. Det är någon som har ringt och larmat. Det ska även vara någon som tycker sig ha hört en stor smäll. Det är inte något dramatiskt i nuläget. Vi är på skolan och pratar med skolpersonalen och stämningen ska vara lugn, berättade Agnevik vid halv elva-tiden.

”Kan vara pojkstreck”

Andreas Dufva Johansson jobbar på Kunskapsskolan som koordinator, han berättade för SVT:s reporter på plats att det efter en stund av oro nu under förmiddagen, ganska snabbt började lugna ner sig.

– Någon hörde en kraftig smäll med efterföljande rök strax utanför skolan och vi reagerade då omedelbart och ringde polisen, säger han. Vi samlade ihop eleverna i klassrummen och pratade om dem och försökte lugna de som var oroliga. Nu ska stämningen ha lugnat ner sig och vi väntar på att få klartecken att få gå och äta.

– Vad tror du att det handlar om?

– Jag vet inte, men jag tror inte att det har någon direkt koppling till skolan, det rör sig nog om någon form av pojkstreck, säger Dufva Johansson.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Polispådrag vid skola i Huskvarna

Enligt uppgifter är ingen person skadad eller har känt sig direkt hotad. Flera av patrullerna lämnade skolan strax efter klockan elva och läget bedömdes då som lugnt.

Senare meddelade polisen att det rörde sig om en smällare, och att man även tagit flera liknande smällare i beslag.

Fotnot: Kunskapsskolan är en grundskola för elever i årskurs 4-9. I närheten ligger även Engelska skolan samt Sandagymnasiet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer