Foto: Hossein Salmanzadeh/TT

Politiker föreslår att Rörviks skola rivs och att en ny byggs

Publicerad

Kommunstyrelsen i Sävsjö är eniga om förslaget att bygga en ny skola i Rörvik och att den gamla rivs. Arbetsmiljön på Rörviks skola är bristfällig menar elever och lärare.

Barn sitter med jackorna på för att inte frysa, vind blåser igenom fönstren från 50-talet, fukt i källaren. Rörviks skola är i stort renoveringsbehov, rapporterade P4 Jönköping för en vecka sedan.

I dag kom beskedet från kommunstyrelsen att de gärna ser att en ny skola byggs och de vill att den frågan utreds vidare. Under dagen har styrelsen haft möte med fastighetsförvaltaren Sävebo AB som presenterade att det skulle kosta runt 100 miljoner kronor att renovera hela skolan eller delvis riva och bygga nytt.

Kortare byggtid

Med tanke på kostnaden redovisades även ett alternativ som gällde att riva och bygga en helt ny skola intill den befintliga, och det förslaget föll alltså politikerna i smaken:

”Detta med tanke på en modernare undervisningsmiljö, kortare byggtid, besparingar i den löpande driften och att då inte behöva ersättningslokaler under byggtiden”, står det i ett pressmeddelande från Sävsjö kommun.

På Rörviks skola går ett par hundra elever från förskoleklass till årskurs 9.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.