Joseph Tornell (KD), Mats Tingshagen (S), Linda Danielsson (S) och Per Högberg (KD) kommer styra kommunen tillsammans med Liberalerna och Centerpartiet kommande mandatperiod. Foto: Privat

Politiska styret klart för Mullsjö kommun

Uppdaterad
Publicerad

Socialdemokraterna, Kristdemokraterna, Centerpartiet och Liberalerna är överens om ett fortsatt samarbete i Mullsjö och de fyra partierna bildar nu ett majoritetsstyre.

– Vi ser många fördelar. Vi har lätt för att samarbeta och känner stor tillit i varandra, säger Joseph Tornell (KD).

De fyra partierna har tidigare mandatperiod samarbetat under namnet Samverkan Mullsjö kommun, SMK. Efter valet backade Socialdemokraterna och även Centerpartiet men de fyra får ändå majoritet med 16 av 31 mandat.

Ny ordförande för kommunstyrelsen

Till ordförande för kommunstyrelsen kommer Per Högberg (KD) att väljas och kommunfullmäktige kommer att ledas av Linda Danielsson (S). Mats Tingshagen (S) kommer att leda socialnämnden och Joseph Tornell barn- och utbildningsnämnden.

Nu tar koalitionen fram en gemensam budget där de stora frågorna handlar om ökad trygghet och satsningar på skolan.

– Vi ska ta Mullsjö kommun genom en orolig tid och försöka skapa trygghet, säger Joseph Tornell (KD).

Var det ett alternativ för er att försöka hitta ett samarbete i den forna alliansen, med Moderaterna istället för Socialdemokraterna?

– Ja vi har haft bra samtal med Moderaterna, men vi känner att vi får bäst genomslag för våra frågor i den här koalitionen istället, säger Tornell.

Men finns inte också flera olikheter med främst Socialdemokraterna?

– I kommunpolitiken är de ideologiska skillnaderna inte så märkbara, menar Joseph Tornell (KD).

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.