Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Katarina Ås oroar sig över hur miljön runt Rocksjön kommer se ut om nedskräpningen fortsätter. I klippet kan du se hur det ser ut kring naturreservatet och hennes förslag på hur problemet kan lösas. Foto: Malva Lund Hanefjord

Populärt promenadstråk kantas av skräp – Katarina har förslag på lösning

Publicerad

Katarina Ås har sett madrasser, nedrivna soptunnor och bildäck ligga i skogen runt Rocksjön i Jönköping. Hon har satt som mål att plocka med sig minst tre skräp om dagen, men tror att lösningen kräver mer än så.

Skräpet kring naturreservatet Rocksjön är något som bekymrar Katarina Ås. Hon promenerar runt områden varje dag och har som vana att alltid försöka plocka skräp från området.

– Jag brukar alltid ha med mig plasthandskar och soppåse när jag går runt sjön, säger Katarina.

”Det går att göra mycket för lite pengar”

Vad gäller underhållet runt Rocksjön så är Katarina besviken. Hon anser att kommunens insatser inte räcker till. Hon vill att kommunen försöker skapa engagemang hos både befolkningen, men även företag som ligger kring naturreservatet, att plocka upp efter sig.

– Samla folk till en skärpplockar-dag, det som kommer kosta är plastpåsar, plasthandskar och om kommunen vill bjuda på fika, säger Katarina.

I klippet ser du vad för typ av skräp som kan hittas runt naturreservatet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.