Foto: SVT

Problem med ”bangers” ökar

Uppdaterad
Publicerad

En händelse på Råslätt utreds nu av polisen. En man i 35-årsåldern uppger att han fick flera så kallade bangers kastade mot sig. Och problemen med de här smällarna ökar enligt polisen.

Det var under måndagskvällen som polisen fick flera samtal från personer i bostadsområdet Råslätt om höga smällande ljud. På plats visade det sig att en man i 35-årsåldern fått flera så kallade bangers kastade mot sig.

– Han säger att det var flera personer som kastade de här smällarna mot honom, säger Johan Klahr på polisen.

Ingen misstänkt

Polisen sökte efter misstänkta gärningsmän, men ingen person har kunnat gripas i nuläget. En anmälan om försök till grov misshandel är upprättad.

Enligt Johan Klahr växer problemen med bangers. Han menar att man den senaste tiden får in fler samtal och anmälningar kring det här.

– Enskilda personer kastar för att de tycker att det är kul, men det är en smällare som kan ge allvarliga hörselskador.

Lagändring

Det finns olika typer av bangers. Det finns sorter som innehåller uppemot 100 gram sprängmedel, vilket skulle kunna skada en människa allvarligt, eller till och med vara dödligt. Efter att den här typen har använts vid flera sprängningar i Malmö beslutade riksdagen nyligen om en lagändring som från 1 november gör det lättare för tullpersonal att ingripa vid fynd av bland annat bangers.

LÄS MER: Nu får tullen stoppa bangers

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.