Foto: SVT

Psykolog anmäls för hotfullt beteende

Publicerad

En psykolog ska vid flera tillfällen ha uppträtt aggressivt mot kollegor och chefer på Region Jönköping. Nu anmäls psykologen till Inspektionen för vård och omsorg, IVO.

Medarbetaren har anmälts för att arbetsgivaren anser att det är tveksamt att psykologen kan sköta sina arbetsuppgifter på ett lämpligt sätt och även för att patienters säkerhet skulle kunna stå på spel.

Ska ha känt sig mobbad

Psykologen ska ha upplevt sig mobbad av kollegor, men enligt en utredning av regionens arbetsmiljöenhet ska ingen form av mobbning skett. Däremot menar den att psykologen upplevts som oberäknelig, aggressiv och hotfull.

Även externa samarbetspartners vittnar om ett aggressivt beteende och har riktat kritik mot psykologen, står det i anmälan.

Det här ska anmälas till IVO

Visa

En vårdgivare ska anmäla till Inspektionen för vård och omsorg, IVO, om det finns en motiverad anledning till att en legitimerad människa inom hälso- och sjukvården kan utgöra en fara för patientsäkerheten. Anmälningsskyldigheten gäller legitimerad personal som är eller har varit verksam hos vårdgivaren.

Källa: Inspektionen för vård och omsorg.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer