Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Göran Melin, biträdande räddningstjänst Jönköping, berätta om arbetet under trafikkaoset i och utanför Jönköping. Foto: Gustaf Söderström/SVT

Räddningschefen: ”Största insatsen sedan 1995”

Uppdaterad
Publicerad

Räddningsinsatsen i snökaoset på E4 norr om Jönköping har varit den största sedan 1995. Det säger biträdande räddningschefen i Jönköping, Göran Melin.

I klippet: Göran Melin berättar om nattens arbete på E4:an

Trafikverket och räddningstjänsten har totalt haft fem lastmaskiner, fem tungbärgare, sex bandvagnar och fyra fyrhjulingar ute under natten som har försökt att snöröja och bärga bilar som har fastnat. Totalt har 30-40 personer varit ute från trafikverket, räddningstjänsten, polisen och regionen.

Aprilsnön och trafikkaoset i Sydsverige

Det är inte länge sedan det var snökaos på E22 i södra Sverige – lärde ni er något på det?

– Det är ju att vara proaktiva, vilket vi har försökt vara tidigare också. Sen har vi en del svåra backar häromkring, och utanför Gränna vet vi att det kan vara svårt att hålla rent när det kommer mycket snö på kort tid, säger Göran Melin, biträdande räddningschef Jönköping.

Hur ska länsinvånarna tänka när det gäller att ta bilen idag?

– Ja vi hoppas att köerna släpper snart men vi avråder från att åka ut och köra på E4 före lunch, säger Göran Melin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Aprilsnön och trafikkaoset i Sydsverige

Mer i ämnet