Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se bilderna från snöröjningen i Götene tidigare i veckan – och kommunens humoristiska svar. Foto: SVT

Snöröjningen i Götene fick kritik från norra Sverige – svarar i sociala medier med leksaksbild

Publicerad

Inlägg i sociala medier om Götene kommuns snöröjning har väckt hundratals reaktioner – och en stor del av dem från norra Sverige. Nu svarar kommunen i ett nytt inlägg, riktat just till invånare i norr.

– Det kan vara så att jag startat en nationell diplomatisk konflikt här, säger Adrian Braekke, kommunikatör hos kommunen.

Veckans snöoväder drabbade Götene kommun i Skaraborg hårt, med stora mängder snö och kraftig vind, vilket ställde till det i trafiken. Tisdag den 2 april gjorde kommunen ett inlägg i sociala medier där man bland annat skrev att ”det är extremt svårt att ploga just nu” och en bild på en traktor med plog.

Inlägget fick över 500 kommentarer där traktorn på bilden bland annat kallades för ”leksakstraktor” och möttes av kommentarer som ”välkommen till vår vardag i Norrland”.

Aprilsnön och trafikkaoset i Sydsverige

I kommentarsfälten finns också kritik från invånare, som är kritiska till hur kommunen hanterade snöovädret och snöröjningen.

Gör inlägg riktat till ”vänner i norr”

Som svar valde Götene kommun att göra ett nytt inlägg med texten: ”Efter att ha mottagit en aldrig sinande ström av experttips om våra maskiner i kommentarer på sociala medier, främst från våra vänner i norr som stolt delar med sig av sin snöröjningsexpertis, har vi på Götene kommun tagit dessa råd till hjärtat”, följt av en bild – på leksaksfordon.

– Det är onekligen ett sätt att sticka ut i den vardagsgråa kommunalbyråkratin. Vi har en historik av att skämta i Götene, säger Adrian Braekke.

Inlägget har mötts av många glada tillrop men också av kritik.

Se kommunkommunikatören berätta om kommunens ovanliga sociala medier-inlägg, i klippet ovan.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Fungerar humor som kommunal kommunikation? Se kommunikationsprofessorn Orla Vigsös reaktion på Götene kommuns inlägg, i klippet. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Aprilsnön och trafikkaoset i Sydsverige

Mer i ämnet