En buss körde under fredagsmorgonen av vägen i Rogberga utanför Jönköping. Foto: SVT/Ellinor Eke Göransson

Räddningstjänsten varnar för halka i länet

Uppdaterad
Publicerad

Strax efter klockan åtta på fredagsmorgonen körde en buss i linjetrafik i diket vid Rogberga utanför Jönköping. Detta var en av de åtta olyckor i norra delen av länet under fredagsmorgonen.

Det har varit flera trafikolyckor i Jönköpings län under fredagsmorgonen på grund av halka. Enligt Räddningstjänsten ställde halkan till det.

– Vi har två olyckor i Jönköpings län och där har det varit halt på platsen, sa Fredrik Hensegård, räddningstjänstens ledningsoperatör till SVT Nyheter Jönköping vid 7-tiden.

Bland annat var tre personbilar inblandade i en krock på väg 195 utanför Jönköping.Olyckor hände även vid Axamo och i Göteborgsbacken samt mellan Mullsjö och Falköping.

Strax innan klockan halv nio körde en buss från Länstrafiken i diket i höjd med Rogberga. Endast chauffören fanns i bussen och han behövde inte föras till sjukhus.

Enligt polisen så var det mycket halt på vägarna under morgonen. Dock ska ingen trafikant ha skadats allvarligt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.