Foto: SVT

Räkna med köer för Habo- och Mullsjöpendlarna

Publicerad

Kommande vecka så kommer det att vara en hel del väg- och asfalteringsarbete på 195:an och 26/47, något som kan komma att påverka bilisterna som få med lite längre tid i bilen.

Ombyggnaden av 26/47:an pågår för fulllt och planeras att bli klart om cirka ett år. De som pendlar på sträckan har vant sig vid att det tidvis  kan vara trångt och köer bildas. Kommande vecka, från tisdag till fredag ska det enligt Trafikverkan byggas en anslutning till lokalvägen vid trafikplats Bäckebo.

All trafik på väg 26/47 mellan Månseryd och Mullsjö påverkas av arbetet. Det blir trafik växelvis i ett körfält åt gången som regleras med trafikljus.

Mullsjö

– Vi arbetar intensivt för att få en så kort avstängning som möjligt, vi kommer att bredda lokalvägen, säger projektledare Carina Junefelt på, Trafikverket.

Asfalt läggs på 195:an

Redan söndag kväll inleds ett asfalteringsarbete mellan Bankeryd norra och Sjogarpsrondellen i Habo på 195:an. Anledningen är att det finns en del skador, med spårbildning på vägen. Tanken är att man här kommer att arbeta nattetid, från klockan 20-06. Lotsar kommer att vara på plats och dirigera trafiken.

Så här ska nya Mullsjövägen se ut. Foto: Animation: NCC

Hedenstorpsrondellen

Om en dryg månad i oktober inleds sedan ombyggnaden av trafikplats Hedenstorp för att kunna öka kapaciteten och minska köerna på väg 40 och väg 26 och för att få en bättre anslutning till verksamhetsområdena i Hedenstorp.

Utbyggnaden innebär en så kallad fri högersväng förbi rondellen för trafik från Jönköping mot Habo/Mullsjö/Falköping samt breddning av avfarten från väg 40. Vi ska också bredda väg 26/47/195 i södergående riktning in mot rondellen för att minska köerna. De mest störande arbetena kommer att utföras nattetid.

I oktober inleds ett stort arbete kring Hedenstorpsrondellen. Foto: Trafikverket

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mullsjö

Mer i ämnet