Nästan alla övergrepp ska ha skett i Värnamo kommun bland annat vid en skatepark. Foto: Linda Mathillas/SVT

Rättegång om våldtäkt mot barn har inletts i Jönköpings tingsrätt

Uppdaterad
Publicerad

På måndagen inleddes den sju dagar långa rättegången i Jönköpings tingsrätt mot en ung man från Värnamo som åtalats för sammanlagt 15 fall av sexuellt ofredande, våldtäkt mot barn och barnpornografibrott.

Rättegången sker bakom stängda dörrar och förhandlingen pågår hela denna veckan, samt på måndag och tisdag nästa vecka. 

Den brottsmisstänkte mannen är i 20-årsåldern och det ska enligt åtalet vara sex flickor i åldrarna 11 till 14  år som utsatts för sexbrotten. Enligt åklagaren har övergreppen begåtts på olika ställen runt om i Värnamo kommun, bland annat på en parkering och på en lekplats. I åklagarens bevisning finns bilder och filmer som kommer från den den brottsmisstänkta mannens mobiltelefon, men också från två av flickornas telefoner.

Det var efter en polisanmälan om en misstänkt våldtäkt vid en skatepark i Värnamo i mars i år som fler misstänkta sexbrott mot barn började nystas upp. Mannen själv nekar till anklagelserna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.