Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Cassandra Skoglund som jobbar på ett café i Vetlanda känner med de anhöriga som har haft ett tufft år bakom sig. Foto: Ebba Eriksson

Reaktioner från Vetlanda: ”Skönt med ett avslut”

Uppdaterad
Publicerad

Idag meddelade hovrätten sin dom mot de båda kvinnor som åtalats för 20-åriga Toves död i Vetlanda.

I Vetlanda har det varit ett tungt år medan rättsprocessen pågått.

– Vi har fått domen nu och det tror jag är väldigt bra så att vi kan börja lägga detta bakom oss, säger Cindy Tärning som kände de inblandade kvinnorna.

Hovrätten sänkte på onsdagen straffet för de båda kvinnor som i tingsrätten dömdes till livstids fängelse för mord.

20-åringen döms fortfarande för mord och grovt gravfridsbrott men straffet sänks till 16 års fängelse. 19-åringen frikänns för mord men döms för grovt gravfridsbrott till fängelse i 1 år och 6 månader.

Försvunna Tove i Vetlanda hittad död

– Det är tragiskt för de anhöriga säger Cassandra Skoglund som bor och jobbar i Vetlanda, jag tänker på de drabbade familjerna, det måste vara tufft och jobbigt att domstolarna dömer så olika.

Hör röster från Vetlanda i klippet ovan

Därför namnpublicerar inte SVT:

”SVT:s grundinställning är att stor restriktivitet råder när det kommer till namnpubliceringar, mot bakgrund av rätten till privatliv och personlig integritet även för dömda personer. Detta väger tyngre än allmänintresset. SVT Nyheter Jönköping publicerar därför inte namn och bild i samband med dagens dom.”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Försvunna Tove i Vetlanda hittad död

Mer i ämnet