Hemmaåkaren Tobias Ludvigsson var storfavorit inför onsdagens SM-tempolopp som han också vann. Foto: Johannes Tolf

Regerande mästaren försvarade SM-titeln

Uppdaterad
Publicerad

Ännu en gång blev det SM-guld för Tobias Ludvigsson från Huskvarna. Worldtourcyklisten och regerande svenske mästaren i tempo försvarade mästartiteln och vann SM i tempo som avgjordes omkring Lekeryd, utanför Jönköping, på onsdagen.

Jönköping CK stod som arrangör för SM i tempo. Och Tobias Ludvigsson har, tillsammans med sin bror Fredrik, tagit fram den 15 kilometer långa banan.

När Ludvigsson tävlar hemma i Sverige representerar han Huskvarna-Vätterstad Racing, HVR16, som han själv varit med och grundat. Han vann SM-tempoloppet på 38 minuter och 17,56 sekunder, hela 1 minut och 41 sekunder före tvåan i loppet. Det var hans tredje guld i rad.

SM-guld i damklassen i tempo vanns av triathleten Lisa Nordén från Kristianstad, tävlande för HiQ sports club. Hon vann på tiden 44 minuter och 18,75 sekunder. Även för Nordén var det tredje guldet i rad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.