Foto: Johan Nilsson/TT/Arkiv

Region Jönköpings län: Då inleds vaccineringen i fas 2

Uppdaterad
Publicerad

I början av mars planerar Region Jönköpings län att börja vaccinera personer i fas 2. De som berörs kommer att få information hem i posten om hur man går till väga.

Fas 2 omfattar bland annat personer som är 65 år eller äldre. Enligt Region Jönköping kommer vaccinationerna att ske ”under förutsättning att det finns förväntad tillgång”. Berörda personer får ett informationsbrev hemskickat.

– Det kommer att framgå tydligt i brevet vart du ska vända dig och hur du ska boka tid för vaccination, säger Jonas Almgren, vaccinationssamordnare, i ett pressmeddelande.

Coronaviruset i Jönköping

De äldsta kommer att få informationen först och sedan skickas informationen ut i fallande åldersordning.

Under fas 2 vaccineras även:

  • Personer som har ett särskilt medicinskt tillstånd, till exempel har genomgått en transplantation eller får dialys, eller bor med någon som har det.
  • Vuxna som får insatser enligt lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS) eller har beslut om assistansersättning enligt socialförsäkringsbalken.
  • Personal inom vård och omsorg som arbetar nära patienter och omsorgstagare. De får information av sin arbetsgivare. Källa: Region Jönköpings län

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Jönköping

Mer i ämnet