Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Felicia Trabelsi, områdeschef på patologilaboratoriet, och Erik Portelius, verksamhetschef laboratoriemedicin, diskuterar hur ombyggnationen kommer gynna många. Foto: Zahraa Abdul Reda/SVT

Region Jönköpings län ökar kapaciteten att ta emot cancerprover

Uppdaterad
Publicerad

Patologilaboratoriet på Länssjukhuset Ryhov ska byggas om och bli bättre anpassat för skanning av cancerprover.

– Förhoppningen är att bland annat få snabbare cancerdiagnostik, säger Erik Portelius, verksamhetschef laboratoriemedicin i Region Jönköpings län.

Regionstyrelsen har beslutat att bygga om laboratoriet till en kostnad av 3,7 miljoner kronor.

– Vi räknar med att ombyggnationen drar igång i höst så det kommer kanske bli klart vid årsskiftet, det är vår förhoppning just nu, säger Erik Portelius .

Dålig arbetsmiljö

Enligt Erik Portelius är arbetsmiljön inte bra just nu på grund av att det bland annat är trångt och varmt. Han menar att ombyggnationen av patologilaboratoriet kommer att leda till bättre arbetsmiljö.

– Vi kommer kunna både öka kapaciteten och ha bättre beredskap, om någon skanner skulle gå sönder, säger Felicia Trabelsi, områdeschef på patologilaboratoriet.

Hör Erik Portelius berätta mer om hur ombyggnationen kommer göra skillnad för både patienter och medarbetare i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.